Ilahilas tu lilfirdausi ahla wala aqwa aalannaril jahimi fahabblitau batau waghfir zunubi fainnakaro firul zabri azimi

- Doa taubat -


Do not let anyone take your dreams. Working hard to achieve your dreams.
*winks*
-A.I.A -


♥ Tweet Tweet ♥

Owner's this blog's ! ^^

Owner's this blog's ! ^^
I go by the name Amira Azman. And yes, you may call me Mira (: I'm no longer a secondary student (Y) and will turn a year older every March 30 ♥. Don't ever judge me before know me , Oh and yeah, I'm weird. I know you love me anyways (; May Allah bless us ! Xx ♥

Instagram : AmiraAzmann





I ♥ Moi Followers

Espiyem 2012 ......

Assalamualaikum W.B.T !!!

So heyyaa people ! I am here ! So how are you doing? Sihat tak semua ? lol haha. Since aku dah active kan babybelog aku ni dan macam dah rajin nak blogwalking bagai , So aku macam dah rajin nak hapdate dari masa ke samasa (konon) haha. Maaf andaikata saya terlebih kata kata , Maklumlah saya dak dak baru belajar , Mohon anda anda ajarkan. So mari kita mulakan cerita dengan lafaz Bismillah ...


So yeahh , Aku lah #TeamSPM2012. Aku dah habis espiyem pada tarikh 27nov2012 tu kan kan , So sometimes aku rasa cam lifeless lak haha but sometimes aku rasa cam "WOAAA TAK PERCAYA DAH HABIS SEKOLAH !!! NO BOOKS , NO HOMEWORKS & ETC" LOL ME HAHAHAHA. But I am telling the truth haha. Well actually sedih gak sebenarnya bila dah habis espiyem ni sebab rasa cam dah besar lepastu I am not ready yet nak melangkah ke alam yang baru hm. Sedih nak berpisah dengan techers & friends. But yeah, We've to accept the fact kalau kita akan hadapi juga saat itu. Masa itu berjalan kan hehehe. So, Siapa sebaya dengan aku tu macam mana dengan papers semua? Okay? SEJARAH macam mana? Haha , Weh aku bagitahu eh , SEJARAH SANGAT SUSAH TAHUN NI. Bukan aku sorang je cakap cam ramai lagi yang benda yang sama. Ada yang kata add maths lagi senang tapi aku cam sama je add maths dengan sejarah lol haha. Kay just kidding. Tapi betul weh sejarah dia cam apa je. Ahh sudah sudah jangan fikirkan lagi. I did my best so what can I do is tawakal pada Allah. Believe in Allah. Kita hanya mampu berusaha dan berdoa, Selebihnya Allah yang menentukan. Ingat tu ye wahai diri dan yang lain lain juga.

"Sifat yakin dan tawakal amat dituntut dalam Islam"

 So bila dah habis espiyem a.k.a dak dak lepasan espiyem ni en mulalah aku merantau rantau mencari kerja kosong di merata tempat yang memerlukan vacancy dengan kadar segera but there's nothing. So now I'm waiting for the calls. Sebab aku ada minta kat pharmacy & c4. Tempat lain pun ada tapi dorang cakap "NANTI SAYA HUBUNGI MALAM NI". Bila aku tunggu mana ada call. Menipu betul , Sampai hati mainkan perasaan halus keperempuanan aku ni *pegang hati* But I'm hoping for the best , Hope dapat ah kerja en. Bosan gila duduk rumah. Bukan lah apa , Duduk rumah ni banyak makan dan makan. Cano ni? Hm so sad. Well korang doakan ah aku dapat kerja ye ! Nanti aku dapat kerja , Dapat duit , Nanti aku dapat duit , Aku belanja ah korang. Nak nak nak? *tunjuk seposen* wkakakaka alaaaaa gurau gurau gurau hehehehe

Those yang dah espiyem macam aku gak ni en , Apa korang dah buat? Mesti dah kerja kan? Takpun dah dapat gaji en alaaaa bestnyaaaaaaaaaaaaa ! Those yang tak kerja kerja lagi we're same ! lol haha. Nasib takde yang kata "KAHWIN JELAH" , Oh Allah , Kalau ada yang cakap macam tu memang aku bantah gila gila ! Oh c'mon kerja pun tak nak bagi keluarga makan apa?! Tell me now ! Ahhhh kay maaf aku merepek haha kay kay.
#TeamLepasanSPM2012

Like seriously , Bila korang dah espiyem en nikmat dia tu cam "AHHHHHHHHHHH" tak terkata ! Best sangat sangat !!!!  Ahh dah tak ada Pyhsics , No Chemistry , No Biology , No Add Maths ! Yuhuuu !! *sambil campak beg buku semua* Haha so untuk dak dak espiyem 2013 , I'm wishing you guys the best & those who are taking science stream I am wishing you guys goodluck with add maths ! haha and for sure untuk my adek juga yang bakal amik espiyem pada tahun 2013. Goodluck adek ! I know you can get 11A+'s ! Amek kau kemain awal aku wish espiyem weh haha. Mohon jangan stress ye adik adik semua wkakaka.

Okay lah I think that's all from me. Anything I will update kay ! Jangan sodeh sodeh jumpa pada masa akan datang ! InsyaAllah. Moga hidup kita selalu diberkati Allah. Amin. Assalamualaikum. Kalau tak jawab dosa, Kalau jawab anda awesome v(^^)

5 comments:

Shazwina said...

Student lepas pmr, spm ckp diorang "merdeka" kononya. tapi sebenarnya lepasan stpm baru betul merdeka. sbb mmg confirm takkan jejak kaki kat skolah dah. hehe. result lmbt lgi kn?

ainil fazieda said...

best sgt kan lepas dah habis SPM ? pape pon , good luck dear . smoga dpt result yg WOW ! huhu :)

Haw said...

dik!.. selagi hidup, mana ada merdeka.. semuanya sementara je tu.. masa yg sedikit terluang tu rihat cukup2 tp jgn sampai lupa persediaan hadapi cabaran seterusnya.. good luck dik!

Krisz Hanna said...

hope dapat result yang gempak yaeh!!!
gud luck dear,,,

Amira Azman said...

Err saya tak ada cakap pun "merdeka". Mohon baca sebelum say something ye :) Thanks guys ! InsyaAllah , Hoping for the best :')